Ученичка в кома от дрога

Момиче на 16 г. лежи в кома в болницата в Шумен, а причина за критичното му състояние най-вероятно е дрогиране с чай, смесен с алкохол. Състоянието на десетокласничката от елитна гимназия е крайно тежко. Тя е била приета в интензивно отделение преди седмица, казаха запознати.

За случая, който е станал извън учебното заведение, е уведомена полицията при приемане на тийнейджърката в болницата. Извършва се проверка от инспектори на детска педагогическа стая, потвърдиха от там.

Веднага е назначено токсикохимично изследване в столична лаборатория. Преди ден са пристигнали резултатите и те не са засекли наличие на дрога, научи "Труд" от запознати със случая. Това обаче не отхвърля възможността момичето да се е напушило с коварна смес, която да остава незасечена, обясняват токсиколози. Проверявани са взевъзможни версии, включително и за комбинация между "чай", алкохол и удар на главата при замайване. Има данни, че момичето е приело лошата комбинация в дома си, заедно с приятел.

Според специалисти, употребата на подобна евтина друга е изключително опасна и само едно-две дръпвания от цигарата могат да те приведат в безпомощно състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини