Хванаха след гонка беглец от затвора, дирен от 7 полицейски управления

Полицаи от Елена са задържали след над 4-часова гонка 52-годишен мъж, който е издирван от 7 МВР-управления в страната. А.В. излежавал присъда в затвора във Варна, наскоро бил пуснат в отпуск, но забравил да се върне. Освен че не се прибрал в килията, той успял да задигне и обявен за продажба джип Опел "Фронтера".

Екшънът се разиграл около 15,55 часа в петък в Елена. Малко преди това собственикът на джипа от лясковското село Джулюница подал сигнал в полицията, че колата му е задигната от мъж, който се представил за купувач. Потърпевшият обяснил, че извършителят е поел по посока на град Елена.

Полицаи от района били вдигнати по тревога и завардили района. Малко след това забелязали опела и опитали да го спрат. При подаване на сигнал със стоп палка обаче водачът не само, че не спрял, но и натиснал рязко газта и с бясна скорост профучал край униформените.

Джипът се отправил в посока село Мийковци. Заформило се преследване и беглецът бил гонен из еленския Балкан в дъждовното и мъгливо време. В покрайнините на Мийковци А.В. спукал гума, зарязъл возилото насред полето и хукнал да бяга към близките гори. Минути по-късно беглецът бил установен и задържан.

Оказало се, че А. В. е известен на полицията и осъждан. В хода на извършената проверка е изяснено, че той е обявен за издирване от 7 полицейски управления на територията на Варна, Бургас и СДВР. А.В. бил търсен с мерки "принудително довеждане". Автор е на множество кражби и на измами от покупко-продажби на автомобили. От Районния съд във Варна пък бил дирен с мярка "задържане под стража" и привеждане в затвора в морската столица, за да доизлежи постановена присъда.

А. В. е предаден на ОЗ "Охрана съдебна власт" във Велико Търново. Уведомени са всички инициатори по издирванията. Срещу извършителя е образувано бързо производство за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право