Заляха с жалби зам.шеф на парламента и депутат от Велико Търново

Десетки граждани потърсиха съдействие от зам. председателя на Народното събрание и депутат от Великотърновския регион Иван Иванов по време на приемната му в понеделник в старата столица. Поставени са лични и институционални проблеми.

Директорката на Дома за медико-социални грижи в Дебелец потърсила помощ за осигуряване на транспорт на деца с физически увреждания от старата столица до заведението в близкия град.

"В дома в Дебелец се предоставят много услуги, които подпомагат грижата и развитието на децата. След закриването на дневния център във Велико Търново, родителите са принудени сами да карат децата си до Дебелец и това допълнително им създава трудности", обясни Иван Иванов.

Той се ангажира да проведе разговори със служители на здравното министерство да бъде отпуснато возило за нуждите на дома.

Приемната посетил и архитект, с когото са коментирани промените в Закона за културното наследство. Иван Иванов изрази позиция, че срокът на издаването на разрешителни от Националния институт за недвижимо културно наследство трябва да се увеличи от 3 на 6 месеца. "Необходимо е към общините да се създадат съвети за опазване на паметниците на културата", категоричен бе той.

Бизнесмен от Дебелец пък се опалкал от нерегулярно подаване на ток в промишлената зона в града. Водата в този район пък била негодна за пиене. Семейство се ожалило от неправомерно възстановяване на имот в село Леденик.

Иван Иванов възложил на общинските съветници от Реформаторския блок да посетят терена и да се запознаят с решението на поземлената комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони