Каракачанов: "Ислямска държава" продава евтин петрол на Турция срещу оръжия на високи цени

"Турция използва двата милиона мигранти на своя територия, за да изнудва Европа. Без много ясна европейска позиция, че Европа не желае и няма да приеме повече бежанци, проблемът няма да се реши". Това коментира пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов:

Самата Турция е един от главните виновници за създаването на тази ситуация, защото именно тя въоръжаваше, обучаваше и изпращаше на сирийска територия муджахидини, които да воюват срещу правителството на Башар Асад.

Петролът, който "Ислямска държава" добива от нефтените кладенци, заграбени в Сирия и Ирак, тя ги продава на Турция на много ниски цени, срещу което получава оръжия на високи цени.

Турция печели два пъти от войната, която създава. В същото време сега обаче тя изнудва Европа – дайте облекчения и пари, защото ще пуснем двата милиона бежанци. Европа трябва много ясно да заяви, че тя няма да приема повече мигранти на своя територия. След като подобна позиция бъде чута от всички, самият ентусиазъм на тълпите, нахлуващи в Европа, ще се поохлади, смята Каракачанов.

Според него основната цел на Турция е да предотврати създаването на голяма коалиция между ЕС, САЩ и Русия, която да воюва срещу ИДИЛ. Затова беше ударен и руският самолет.

"Предложението на Анкара, в което се казва, че те ще спират мигрантите, но срещу допълнителни средства, иска да покаже, че светът няма нужда от такава голяма коалиция" , посочи още лидерът на ВМРО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини