До 15° утре, облачността се увеличава

През нощта над страната облачността ще започне да се увеличава. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Утре ще бъде с разкъсана, по-често значителна над западната част от страната средна и висока облачност.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

По морския бряг ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър.

Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е около 13°, а вълнението на морето 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, но валежи не се очакват. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м. ще бъде около 6°, а на 2000 м. - около минус 1°.

В сряда ще има по-често значителна облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните ще са предимно между 9° и 14°.

В четвъртък и петък ще е почти тихо и на места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, по-високи по Черноморието, а дневните ще са най-често между 10° и 15°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето