Вижте Мегз без капка грим (СНИМКА)

Борисов: Миграцията e приоритет за България, предвид географското ни разположение

ВСС отпусна допълнителни пари за експертизи на петричкия съд

В Ухан са регистрирани 195 случая на повторно заразяване с коронавирус

Метеоролози обясниха защо зимата е топла

Турски военен конвой влезе в сирийския град Идлиб

Задържаха шефката на Басейнова дирекция-Пловдив

Куентин Тарантино стана баща

Глобиха 58 пешеходци само за ден в Търновско Проверени са и 93 автомобила

Четвърта жертва на коронавируса в Италия

Спипаха шофьори с наркотици при акция в Търново и Лясковец

С 46 милиона лева обучават стиденти в реална работна среда

Премиерът: Броят на българите, завърнали у нас, расте около четири пъти по данни на НСИ

Младеж пострада при катастрофа в Търново Зад волана на колата е било 18-годишно момиче

Оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус с премиера във великотърновския театър

Депутати предлагат: Таван за заплати и бонуси в държавните регулатори

Нов опит да се въведе таван на заплатите и допълнителните бонуси на членовете и служителите в администрацията на държавни регулаторни органи ще направят депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов. “На мушка” са Съветът за електронни медии (СЕМ), Комисията за финансов надзор (КФН), Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

В момента регламенти има за председателите в регулаторните органи. С промени в Закона за радиото и телевизията в този за КФН избраниците предлагат и заплатите на членовете и служителите на изброените комисии да са обвързани с тази на председателя на Народното събрание, която в момента е около 4340 лв. – три средномесечни заплати в обществения сектор плюс 55% от сумата.

За членове на СЕМ “таванът” в законопроекта е закован на 90% от възнаграждението на шефа на НС – около 3900 лв. В КЕВР предложението е максимумът за член да не надхвърля парите на парламентарния шеф, т.е. 4340 лв., а за всички регулатори да има изискване служителите да не вземат повече от 80% от заплатата на председателя на органа – 3120 лв.

Депутатите искат да въведат и максимум на “бонусите”. Идеята е допълнителните пари да се определят по публична методика и да зависят от свършената от служителите работа. Отново обаче се въвежда таван – сумата да не надхвърля месечната заплата, а в повечето регулатори бонуси да се позволяват само при преизпъление на бюджета на институцията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.