Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Жерар Депардьо разказа в книга как е приел исляма и се е сприятелил с Путин

Френският актьор Жерар Депардьо сподели с читателите някои откровения за своя живот в книгата „Невинен“, пише Le Figaro.

В нея той обяснява защо презира идеите на Просвещението, разказва как е приел исляма и изразява своето възхищение от Владимир Путин и Русия. По думите му руският народ не е изгубил своята невинност за разлика от американците, които „продължават да убиват и не смятат да се отказват от оръжието“.

Депардьо не се скъпи за похвали по адрес на Владимир Путин, който му предоставил руски паспорт и гражданство. По думите му, само ако се докоснеш до руската душевност, можеш да разбереш защо Русия се нуждае от такъв лидер като Путин.

„В Русия олигарсите се боят от президента, а не обратното, както е в много други страни“. Актьорът признава, че често се среща с Путин и по-голямата част от времето си прекарват в обсъждане на геополитиката

По мнението на актьора, американците „продължават да убиват и не смятат да хвърлят оръжието“, те са далеч от невинността.

На страниците на „Невинен“ Депардьо отправя критика към френското правителство заради войната в Алжир, сравнявайки президента Рене Коти и премиера Ги Мол с Хитлер и Сталин. Освен това той изразява откровено презрение по отношение на интелектуалното движение на Просвещението, превъзнасящо разума и знанията. „Възможно е заради това, че ние наследихме културата на Просвещението, аз все по-малко да се чувствам французин“, признава актьорът.

Що се отнася до духовния живот на Жерар Депардьо, то по негово собственно признание той в началото се увличал от хатха-йога, а след това бил очарован от творчеството на египетската певица Ум Кулсум и приел ислама. Актьорът усърдно изповядвал тази религия, извършвайки ритуалите и посещавайки джамия в продължение на две години, се говори в статията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.