Жерар Депардьо разказа в книга как е приел исляма и се е сприятелил с Путин

Френският актьор Жерар Депардьо сподели с читателите някои откровения за своя живот в книгата "Невинен", пише Le Figaro.

В нея той обяснява защо презира идеите на Просвещението, разказва как е приел исляма и изразява своето възхищение от Владимир Путин и Русия. По думите му руският народ не е изгубил своята невинност за разлика от американците, които "продължават да убиват и не смятат да се отказват от оръжието".

Депардьо не се скъпи за похвали по адрес на Владимир Путин, който му предоставил руски паспорт и гражданство. По думите му, само ако се докоснеш до руската душевност, можеш да разбереш защо Русия се нуждае от такъв лидер като Путин.

"В Русия олигарсите се боят от президента, а не обратното, както е в много други страни". Актьорът признава, че често се среща с Путин и по-голямата част от времето си прекарват в обсъждане на геополитиката

По мнението на актьора, американците "продължават да убиват и не смятат да хвърлят оръжието", те са далеч от невинността.

На страниците на "Невинен" Депардьо отправя критика към френското правителство заради войната в Алжир, сравнявайки президента Рене Коти и премиера Ги Мол с Хитлер и Сталин. Освен това той изразява откровено презрение по отношение на интелектуалното движение на Просвещението, превъзнасящо разума и знанията. "Възможно е заради това, че ние наследихме културата на Просвещението, аз все по-малко да се чувствам французин", признава актьорът.

Що се отнася до духовния живот на Жерар Депардьо, то по негово собственно признание той в началото се увличал от хатха-йога, а след това бил очарован от творчеството на египетската певица Ум Кулсум и приел ислама. Актьорът усърдно изповядвал тази религия, извършвайки ритуалите и посещавайки джамия в продължение на две години, се говори в статията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят