Кардиолог: За да отслабнете, дръжте климатика на 18 градуса

Ако си здрав, прав и с наднормено тегло – климатикът вкъщи да е 18-19 градуса. Така даваш по-малко разходи за отопление. Второ – всяко влизане и излизане навън е по-малък температурен стрес за организма. И трето – нашият организъм, който е „програмиран” на 37 градуса, разгражда по-бързо храната и отделя повече енергия. Това заяви пред Нова телевизия Доц. Сотир Марчев, кардиолог.

„Най-честата причина – страхът „да не измръзнем” е причината всъщност да прегреем. Всички съвети за здравите хора са – ходете през зимата с много, но тънки дрехи, а не с една-две, но дебели. През зимата българският народ винаги е носил вълна. Вълната, дори и леко мокра, винаги е добър изолатор. И още нещо – носете през зимата шапка”, посъветва известният кардиолог.

Помолен да даде съвет как да се предпазим от проблеми покрай традиционното преяждане и препиване по коледните празници, доц. Марчев заяви: „Човечеството не е умряло, защото е препивало с алкохол. Друг е въпросът с преяждането и пиенето на газирани напитки. На първо място бих казал – не прекалявайте с безалкохолното. Умереността е едно от големите човешки достойнства”, подчерта доц. Сотир Марчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве