На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Премиерът Бойко Борисов: Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение

И тази година в потвърждение на традицията, не съм съгласен с г-жа Мая Манолова, защото за здравната каса са дадени 129 млн. лева повече. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция на тема „Власт, лекари и пациенти – заедно в реформата“, предаде Фокус.

„Догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ, обещал съм на министъра на здравеопазването“, заяви Борисов. Премиерът коментира, че реформата в здравеопазването е добра, има цел и своите добри примери.

„За 10 месеца с 21 млн. лева по-малко разходи има ВМА“, посочи Борисов. Той уточни, че има голям брой съкратени щатни бройки и са намалени разходите за храна.

„Реформата, която правим ще продължи. Тези 20 млн. лева ще отидат, за това да повишим заплатите на хората, работещи в здравеопазването. Няма да ги вземем от друго място“, каза още Бойко Борисов.

„Не може толкова млрд. да се харчат в здравеопазването и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и заболеваемост“, каза още Борисов.

„Винаги ще има и такива, които когато бизнесът им намалее, ще бъдат нещастни. Не може едни болници да работят по всички теми, други само по тези, които са високо платени. Това всеки го може. Не може толкова млрд. да се харчат в здравеопазването и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и заболеваемост“, заяви Борисов. По думите му, не може повече да се толерира неспазването на дисциплината, като се започне от войната по пътищата. „Здравните вноски – би трябвало застрахователите да одират рискови шофьори в пъти повече. Няма несмазана мантинела в тази държава. На всеки 5 метра мантинелата е счупена. Всички тези хора, благодарение на слабата си дисциплина и неспазване на закона идват при проф. Миланов“, посочи Борисов.

„Ние ще толерираме ли като общество тези хора, които благодарение на това, че се правят на бабаити, трябва да извадим за тях стотици милиони? За това, че той иска да е бабаит. Това иска да внуши министър Москов. Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение“, каза още премиерът. Той уточни, че това е първопричината за високата смъртност и големия брой инфаркти и инсулти. Според Борисов е необходимо да се изградят навици и култура, с което се въвежда и данък „Вредни храни“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.