Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

Цветан Цветанов: 2015 беше най-успешната година за ГЕРБ в местната власт

2015 година беше най-успешната за ГЕРБ в местната власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на втория ден на конференцията на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“, предаде Фокус.

Цветанов представи презентация с анализ на резултатите на ГЕРБ от местни избори 2015 г. На събитието присъстваха и кметовете, избрани с листата на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че резултатите на ГЕРБ не бива да ги опияняват, тъй като са постигнати с много труд и от тях произтичат много отговорности.

„Не забравяйте връзката с хората, това е гаранцията за успех. Молбата ми към всички нови кметове е да не забравят за тези, които са работили за тях по време на кампанията, както и за старите кметове“, призова Цветанов събралите се кметове. „Изборите приключиха и мога да отчета, че съпоставимо с 2007, 2011 година – 2015 година беше най-успешната в местната ни власт. Ако приемем, че първият етап е приключен, то по-трудният период е самият мандат от 4 години, защото много са кметовете, които се сблъскаха с много неразплатени сметки, със сериозни дефицити и с много предизвикателства, които трябва да бъдат решавани“, коментира Цветанов.

2007 година ГЕРБ направи едно успешно участие и е положила една основа ,коятов годините е трябвало да докаже. „Тогава имахме 10 областни града,което беше един невероятен успех и дава истинската идентичност и заявка за политическа партия, която ще бъде системна партия, а не партия- еднодневка. Имахме 326 кметове на кметства и 593 общински съветници и 45 кмета на общини. 2011 година резултатите бяха по-добри и имахме вече по-сериозно присъствия в местната власт и по-специално в областните центрове, където вече имахме 14 области и даде възможност действително да участваме активно в развитието на регионите и да правим реалните политики заедно с изпълнителната власт“, припомни Цветанов.

Той посочи, че през 2011 година ГЕРБ е спечелила 464 кметове на кметства,1601 общински съветника и 94 кмета, което е показало един много възходящ ред в по-добра посока. „Съвсем закономерно през 2015 година получихме една изключително приятна за гледане карта в страната, но повярвайте, че това е една изключително голяма отговорност, която сме поели с тези резултати. 22 са областите, които се управляват от ГЕРБ. Вече имаме 1020 кметове на малки населени места, което означава, че двойно сме увеличили резултата си. 1727вече са общинските съветници, а кметовете на общини 129, като тук имаме увеличение с 35“, отбеляза още Цветанов.

В рамките на втория ден от конференцията кметът на Община Бургас Димитър Николов ще представи доклад за взаимодействието между местните власти и подготовката за провеждането на регионалните общи събрания на Националното сдружение на общините и Общото събрание на НСОРБ през 2016г. Ще бъдат дискутирани и темите за подобряване на финансовия контрол в общините и за законосъобразното и ефективно управление на публичните средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.