Хипопотамите на наркобарона Пабло Ескобар плъзнаха по улиците (Видео)

Два хипопотама се появиха изненадващо на улиците на колумбийския град Пуерто-Триунфо, съобщи телевизия TeleSur, цитирана от БГНЕС.

Огромните бозайници, които могат да са много опасни за хората, не са избягали от зоопарк, а са родени на свобода и то в южноамериканската държава. Всъщност историята им е доста любопитна, защото те не са обикновени хипопотами, а потомци на истински "наркохипопотами". Предците им са докарани от Африка по заръка на покойния наркобарон Пабло Ескобар.

Той притежаваше частен зоопарк в околностите на град Пуерто-Триунфо. Навремето в него е имало и екзотични за Южна Америка животни като хипопотами, жирафи, антилопи и щрауси. След смъртта на Ескобар през 1993 г. хипопотамите са избягали, приспособили са се към местните условия и са се размножили.

В момента общият брой на хипопотамите в Колумбия се изчислява на около 60, като всички те са потомци само на три самки и един самец, живели в зоопарка на Краля на кокаина. Те очевидно са се приспособили добре към условията в провинция Антиокия.

Проблемът е обаче, че в момента Колумбия преживява една от най-големите суши за последните години. Рекордно малкото валежи благоприятстват горски пожари и пресъхване на реки. От това и храната за хипопотамите намалява и по всичко личи, че животните са били подгонени към града от сушата и недостига на трева.

Местни хора разказват, че са видели хипопотамите да пасат в парковете и градинките на Пуерто-Триунфо. В града чакат специалисти, които да ги приспят, за да бъдат изнесени от града, а децата са предупредени да се пазят и да не се доближават до хипопотамите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл