Болен шофьор катастрофира, загина и рани пешеходци в Берковица

Шофьор с тежко хронично заболяване блъсна автомобила си в стълб в Берковица и помете двама пешеходци. Водачът на колата загина, а единият от минувачите е с тежки травми в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагичният инцидент е станал към 18.45 ч. в понеделник на улица "Лале" в града под връх Ком. Според очевидци Ангел М. /52 г./ управлявал собствения си "Опел Вектра", когато внезапно загубил контрол над колата, излетял от пътя и се ударил в дървен стълб.

Завъртялото се возило блъснало и минавашите в този момент по улицата Боян Л. /42 г./ и Захарчо Ч. /58 г./ от ромския квартал "Раковица". Свидетели на катастрофата веднага извикали полиция и линейка. Медиците в "Спешна помош" установили, че шофьорът вече е мъртъв, а единият от пешеходците Боян Л. имал множество наранявания - контузия на главата и счупване на двете кости на лявата подбедрица. Тежко постралият е транспортиран в болницата в Монтана, а другия мъж се отървал с леки рани и уплаха. Загиналият шофьор се е водел на стационарно лечение в МБАЛ - Берковица, към момента на катастрофата е бил с тежко хронично заболяване на сърцето, казаха от полицията. На местопроизшествието е направен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони