Благотворителен коледен базар с изделия от социални арт-работилници в Търново

Благотворителен коледен базар и изложба "Ние можем - IX" ще предложи изделия на арт-работилниците към близо 30 социални услуги, които функционират в община Велико Търново. От 1 до 30 декември всяка социална институция ще се представи с различни творби - ръкоделия, сувенири, картички, рисунки, играчки и украса за елхата. Те са изработени от потребители на социалните заведения.

Със свои сувенири се представят центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип, защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания. Авторски изработки са подготвили също домовете и дневните центрове за възрастни хора, Съюзът на инвалидите, Фондация "Искам бебе", Домът за сираци "Пеню и Мария Велкови", центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства.

Общинската организация на Съюза на инвалидите в България също е подготвила изложба базар. Експозицията ще бъде подредена във фоайето пред Ритуалната зала в Община Велико Търново на 3 декември, по повод Международния ден на хората с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони