7077 души обслужени за месец в данъчното във Велико Търново

Общо 7077 данъкоплатци и осигурители са били обслужени само през ноември в Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново.Около 8 минути средно са били необходими за обслужването на един клиент.

1665 души са посетили приходната агенция в областния град по въпроси, свързани със здравния статус. Около 1100 са се редили на гишетата за подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори. 940 са го направили по необходимост от издаване на удостоверения и други документи, а 137 са поискали да получат информация и техническа помощ.

Статистиката на приходоното ведомство сочи, че 388 клиенти причината за посещението е било уточняване на задължения чрез електронната услуга "Справки за задължения", а за 188 данъкоплатци - регистрация или промени в регистрацията. Други 193, използващи пълномощник, са написали заявление за подаване на документи по електронен път, а 236 са поискали издаване ПИК /б.а.персонален идентификационен код/. 65 клиенти пък са подали заявление за прехвърляне на универсален пенсионен фонд в НОИ.

"Вече 4 месеца в салоните за обслужване на клиенти публични изпълнители извършват услуги за уточняване на задължения по изпълнителни дела и други справки. През последния месец по този повод агенцията са посетили 168 души", информираха от НАП в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони