Пламен Марков обвинява БФС: Променя правилниците си в ущърб на ЦСКА

"От тази година бе променен правилникът за мачовете в турнира за Купата на България. Досега при жребия винаги домакинстваше тимът от по-ниската група. От тази година вече не е така. Задавам още един риторичен въпрос - срещу кого е направено това? Феновете са зад нас и заедно няма да допуснем унищожаването на ЦСКА. В момента се цели разцепление на феновете на клуба с вариантите за оздравяването на клуба". Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, който бе гост в предаването Sport7 по TV7. 

"От "Нове Холдинг" декларираха своите намерения към ЦСКА. Ние приемаме всяко едно мнение, особено когато става въпрос за възраждането на ЦСКА. Васил Божков е добре дошъл. Не съм ироничен. Когато има обединяване на бизнесмени от ранга на Гриша Ганчев и Васил Божков би било много добре за ЦСКА. Имаше разговори за обединяване на силите между Ганчев и Божков, но не знам защо не се стигна до някакво решение. Моето лично мнение, без да ангажирам с него Гриша Ганчев или да говоря от негово име, е че оздравяването на това дружество е невъзможно. Дори синдикът да каже, че дълговете са по-малко, трудно ще се намери бизнесмен, който да плати цялата дължима сума.

Дори и да я плати, това значи, че клубът тепърва ще започне да се финансира за да продължи своята дейност. От опита, който имам от престоя ми в ЦСКА смятам този вариант за невъзможен. Вариантът с ново дружество е възможен, но той трябва да започне от окръжна група. Тази година на заседание на БФС от 22-и юли е създадена нова алинея към член 15. Тя гласи, че клуб загубил професионалния си лиценз, какъвто е случая с ЦСКА, продължава участието си в най-ниското ниво в аматьорския футбол в случая в регионална футболно група по местоживеене. Досега такава алинея не е имало. Нека хората да си отговорят дали това е случайно", добави още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ