Коледен базар по австрийски модел създадоха в Търново

Коледен базар по австрийски модел изградиха в парк "Марно поле" във Велико Търново. До края на декември в 25 къщички ще се предлагат подаръци и лакомства. С детския спектакъл "Коледни звънчета" на 2 декември ще бъдат запалени и пищните светлини, а фойерверки ще озарят небето над старата столица.

Велико Търново посреща Коледа и Нова година с пъстра палитра от концерти, спектакли, постановки, изложби и детски празници. Три пъти през декември жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да гледат безплатно аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина". Излъчванията ще са на 7, 25 и 30 декември, а за зрители е отреден площад "Цар Асен I". В новогодишната нощ ще гостуват Руслан Мъйнов, Десислава, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Амалия Ненова и ПФА "Искра".

Организирани са общо 15 музикални прояви в дните до Нова година. На 11 декември тържествен концерт ще изнесе Фестивалният военен оркестър.До 18 декември със свои изпълнения ще се представят клубовете на пенсионера и инвалида, студентите от катедра "Музика" във ВТУ, хоровете "Царевец", "Търновград" и "Кантилена"и др.

На 21 декември е галаконцертът на артистите от МДТ "Константин Кисимов", а ден по-късно пред великотърновци ще се представи общинският духов оркестър със солисти Милица Гладнишка и Милен Шопов.

Осем са постановките, които са част от празничната програма на Общината. На 5 и 19 декември Театър "Весел" ще представи "Дядо Коледа, ела!" и "Писмо до Дядо Коледа". На 10 декември в МДТ "Константин Кисимов" великотърновци могат да гледат оперетата "Бал в Савоя". Седмица по-късно в голямата зала на театъра ансамбъл "Искра" ще играят своята "Коледна приказка". И двете постановки са с безплатен вход. Ден по-късно е премиерата на "Карлсон и дребосъчето". Коледни представления ще имат също Театрално студио "Усмивка", танцово студио "Полиденс" и Мая Новоселска.

На 10 декември Дворецът на културата и спорта "Васил Левски" ще е арена на спектакъла на Московския театър за класически балет "Лешникотрошачката".

Пет изложби ще бъдат подредени. Свои експозиции ще подредят Съюзът на инвалидите във Велико Търново, студенти и преподаватели от Националната художествена академия, деца от училището за таланти в село Русаля, ученици от СОУ "Емилиян Станев". Ще бъдат изложени творби на популярния френски график от началото на миналия век Андре Дьорен. В съботите през декември са организирани детски работилници за деца, като малчуганите ще майсторят коледни играчки и сурвакници пред кметския кабинет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони