Фандъкова: С 10% повече са туристите в София от началото на годината

Имаме увеличение на броя на туристите в София от началото на годината с около 10%. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на представянето на реставриран ретро трамвай, съобщи Фокус.

"През последните години се стараем много да инвестираме и да стимулираме да разработим София като туристическа дестинация", посочи кметът на СО. По думите й, резултатите от това са на лице.

"Тази година има от началото на година досега по данни на туристическо обслужване увеличение в броя на туристите с около 10%, а на броя на нощуващите с около 8%", каза Фандъкова. Според нея това се отразява и директно в приходите на СО.

"Имаме с около 10% увеличени приходи от туристическия данък:", заяви тя, като посочи, че най-важното не са преките приходи в общината, а това, че туристическия бизнес се развива и това създава работни места и благоприятна среда в града.

"За мен развитието на бизнеса и привличането на инвестиции е един от най-важните въпроси в града, защото това дава работа за хората, дава работа за млади образование, квалифицирани хора и смятам, че София може да бъде пример в това отношение", допълни Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини