Решетки за телефонни измамници, "ужилили" жена с 27 000 лева

Двама телефонни измамници са получили ефективни присъди, защото "ужилили" жена от Русе с 27 000 лв. Районният съд в крайдунавския град е постановил за Атанас А. две години и единадесет месеца затвор при строг режим. Наказанието на съучастникът му Димо Д. пък е една година и десет месеца лишаване от свобода също при строг режим. Спрямо вторият подсъдим е приведено в изпълнение и наказание "лишаване от свобода" за още 2 г по предходна условна присъда, която е била с 4-годишен изпитателен срок.

Наказанията са постановени след внесен обвинителен акт от Районна прокуратура Русе и постигнато споразумение в съдебната фаза. Това съобщиха във вторенки от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Злодеянието било извършено на 14 октомври миналата година в условията на опасен рецидив. Престъпното дуо измамили възрастна жена, че дъщеря й е паднала, счупила си крака и трябва да й се направи спешна операция. Те заявили още, че се налага да и се поставят 6 златни пирона. За "лечението" мошениците поискали крупната сума. Когато били заловени, извършителите върнали парите на пострадалата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право