Как да спрем влагата в дома?

Влагата е един от най-големите проблеми за жилищата ни, особено в този сезон. Тя е не само неприятна и може да повреди стените и мебелите ни, но и е опасна, тъй като води до появата на мухъл. Той намира идеалната си среда за развитие по влажните стени, подове и тавани и предизвиква болести на дихателните пътища, алергии и кожни заболявания. За да се предпазите, консултант-продавачите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall, съветват да вземете своевременни мерки, за да отстраните влагата от дома си.

Ако влажността в помещението е над 70%, домът става неуютен и труден за отопляване, а вероятността обитателите му да се разболеят или нещо в жилището да се повреди е голяма. За отстраняване на излишната влага можете да използвате обезвлажнители. С тях лесно ще се преборите с влагата в жилището, склада или мазето и ще избегнете овлажняването на стените, неприятните миризми, появата на мухъл и конденз на вода.

Обезвлажнителят има лесен принцип на действие. Той засмуква влажния въздух от помещението. След това този въздух минава през аспиратор и се връща обратно в стаята, но вече обезвлажнен. Събраната влага се охлажда и кондензира, след което се събира в резервоара на уреда. Резервоарът сигнализира, когато се напълни, след което водата трябва да се изхвърли. Обезвлажнителите са с компактни размери, което позволява да се местят в различни помещения.

В Mr. Bricolage може да откриете както различни варианти на обезвлажнители, така и метостанции на изгодни цени от 15,99 лв. С тях лесно може да измерите влажността в помещенията ви, за да прецените дали има нужда да включите уреда за отнемане на влага от въздуха.

Друг начин за борба с влагата е добрата вентилация. Тя е важна за всеки дом, защото от една страна доставя свеж въздух в помещението, а от друга извежда замърсения и влажен въздух навън.

Освен стандартните вентиалотори, в Мr. Bricolage се предлагат и рекуператори. Те са ефективни и енергоспестяващи решения за вентилация на апартаменти, вили, еднофамилни къщи, работни и търговски помещения. Ефективността на рекуператора достига до 68%. Използва се за оползотворяване на топлината от изхвърляния въздух, както и за рекуперация на влага, поддържайки баланса на влажността в помещението. През лятото рекуператорът служи за приток на охладен сух въздух, а през зимата за затопляне и овлажняване на въздуха, ако в помещението е твърде сухо. Преминавайки през топлообменника, изхвърляният въздух губи влажността си, тъй като тя се абсорбира от пластините. Оползотворената топлина и влага се трансферират в приток на свеж въздух, пречистен от миризма и микроби.

Поради компактните си размери и тихото функциониране рекуператорът може да се монтира в окачени тавани. Присъединителният размер на камерата е с диаметър 125мм. Малка система от въздуховоди може да осигури вентилацията на една или няколко стаи, а въздушният дебит може да се регулира от 3 скоростно управление.

Експертите на Mr. Bricolage ви очакват, за да ви консултират за най-доброто решение за вашия дом, според специфичните ви нужди и бюджет. Асортиментът на уреди за отнемане на влага и вентилация в магазините на френската верига е голям и гарантира, че ще откриете най-подходящия вариант, за да осигурите здраве, комфорт и уют в дома си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини