Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Уплътнете дома си, за да си гарантирате комфорт

В зимните дни домът ни осигурява уют и топлина. В него намираме убежище от мокрите и студени улици. Но за да запазим топлината в жилището си, да го предпазим от влагата и от шума, той трябва да е добре уплътнен. Невинните пролуки в прозорци, врати и др. могат да доведат до значителни топлинни загуби. Те пропускат студен въздух в помещението, а топлият въздух излиза навън. Консултантите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall съветват по-подробно как може да се погрижим за този проблем.

Съществуват различни варианти за уплътняване. Един от тях е чрез акрилни (силиконови) уплътнители. Те могат да се използват за залепване и уплътняване на различни видове основи. Устойчиви са на всякакви климатични условия. Благодарение на висококачествените си характеристики силиконите могат да бъдат прилагани за уплътняване и залепване на стъкла, прозорци и други, с висока устойчивост на ултравиолетовите лъчи, за запълване на фуги на традиционни дограми и зидарии, за уплътняване на санитарни съединения (анти плесен), захващане върху керамика, за огледала. Силиконите се характеризират с отлична устойчивост на влага от околната среда, устойчивост на стареене и на ултравиолетови лъчи, добро топлинно съпротивление и се предлагат в различни цветови варианти. В Mr. Bricolage може да купите универсален силиконов уплътнителен профил за 3,99 лв. Топлоустойчивите, които може да използвате за пролуки във вашите камини, са с цена 14,99 лв., а подходящ силикон за димоотводи и вентилационни тръби са 10,99 лв. Предпазвайки камините си от пролуки ще гарантирате тяхната по-ефективна и безопасна работа.

Друг вид уплътнител е монтажната пяна. Тя е предназначена за монтиране, лепене, запълване, уплътняване, топло-, студо- и звукоизолация. Може да се използва за монтиране на рамки на прозорци и каси на врати, изолиране на прозорци, запълване на строителни фуги и кухини в стени, запечатване на отвори в покривни конструкции и изолационни материали, укрепване и уплътняване в стени и покриви, изолиране на тръби и електрически инсталации, създаване на звукоизолиращи прегради, фиксиране и изолация на панели, керемиди и др. Монтажната пяна се предлага във флакони. Тя има свойството под въздействие на въздуха и влажността да се разширява и втвърдява. Това се получава, когато излезе от флакона. С получената маса могат да се запълват и уплътняват всякакви отвори, цепнатини и кухини с големина от 1 до 8см. Ако отворът е по-голям, е добре да се използва друг материал – тухли, цимент, пластмаса, дърво. Повечето монтажни пяни работят при температура от +5° до +30°. Съществуват обаче и такива, които са студоустойчиви, с които може да се работи и през зимата. Тя е лесна за употреба и захваща отлично към повечето строителни материали – дърво, камък, бетон, метал и др. В зависимост от марката и функцията може да закупите такъв продукт от магазин на Mr. Bricolage с цена между 4,99 лв и 10,99 лв.

Уплътнителните ленти също са подходящ начин да изолирате жилището си. Те се използват за врати и прозорци. Залепват се по продължение на вътрешните фалцове на рамката на прозореца. Уплътнителните ленти са произведени от порест каучук и са самозалепващи. Предлагат се в две разновидности на профила. P профил, който спестява до 35% от разходите за енергия и запълва луфтове от 2 до 5мм и Е профил, който спестява до 20% от разходите за енергия и запълва луфтове от 1 до 3,5мм. Ширината на уплътнителната лента трябва да се съобрази с ширината на фалца на рамката. Цените на уплътнителните ленти е между 5,99 лв. и 7,99 лв.

При вратите голям проблем може да бъде липсата на праг. Така през пролуката между врата и пода се получава неприятно студено течение. За да избегнете това от магазините на Mr. Bricolage може да купите уплътнител за врата тип четка. Тя представлява лента с дълги косми, която се залепва по продължение на долната част на вратата, така че космите да опират в пода. Четките за врата са едновременно семпло, достъпно и достатъчно ефективно решение за уплътняване. Лесно се огъват, не пречат на отварянето и затварянето на вратата и едновременно с това спират движението на въздуха под нея. Четките много лесно се режат, което позволява ползването им за различни размери врати, а цената м е 7,99 лв. за 1 м. или 12,99 отново за 1 м., но за по-висок клас. Четките се предлагат в различни нюанси и цветове,така че да паснат идеално на дома ви.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.