Златен мерцедес от Brabus

Георги Луканов

Максималната скорост на Rocket 900 Desert Gold е над 350 км/ч

На салона в Женева Brabus представи Rocket на базата на Mercedes S-класа с 900 к.с., а сега специално за автомобилното изложение в Дубай Rocket стана златен и се предлага вече като Desert Gold Edition.

Brabus твърди, че Rocket 900 Desert Gold ще достига максимална скорост от 349 км/ч благодарение на V12 двигателя на Mercedes, който доставя чудовищните 888 конски сили и 1106 Nm въртящ момент. Електронно обаче той е ограничен до 885, за да няма опасност от счупване на предавателната кутия. С тази мощност, задвижваща само задните колела, златният мерцедес постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и за 9,1 сек от 0 до 200 км/ч. Максималната скорост е над 350 км/ч.

V12 агрегатът достига максималните 888 коня при 5500 оборота в минута и максимален въртящ момент при 4200 оборота. 7-степенната автоматична скоростна кутия на AMG е в експлоатация заедно с диференциал с ограничено приплъзване.
Brabus е преобразил напълно двигателя на AMG. Има

специален колянов вал,

който позволява по-дълъг ход, а цилиндрите са шлифовани и обемът на двигателя е повишен от 6 л на 6,3 литра. Поставени са подсилени бутала.

Турбокомпресорите са сменени с по-големи, ауспусите също са увеличили своя диаметър. Има нова всмукателна система, а въздуховодите, влизащи в новата филтърна кутия, са покрити с рефлектно златно фолио за намаляване на температурата на въздуха.

Нов модул за управление на пневматичното окачване понижава златната S-класа с 15 мм. Ревът на изпускателната система, която е оборудвана със система за управление на клапана, също се променя само с едно натискане на бутона.
Специалното издание на бляскавия мерцедес е със специфична цветова гама Desert Gold, при която карбоновите части изпъкват в предния спойлер, бронята, въздухозаборниците в калника, корпусите на външните огледала, задния спойлер и дифузьора. Всички хромирани елементи са в черно. Боядисани също в черно са 21-инчови алуминиеви джанти с гуми с размери 255/35 отпред и 295/30 отзад, които са украсени със златни ивици.

Интериорът привлича богатите араби с бляскав черен кожен салон със златни контрастиращи шевове и украсителни тегели, както и специални златни емблеми и плакети. Таванът е в черна алкантара. Освен това около 350 интериорни аксесоара са в цвета на външното лакиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили