"Литекс" отново не падна навън, стигна до реми на "Тича" - 1:1

"Черно море" и "Литекс" завършиха 1:1 в първи мач от междинния 18-и кръг на „А” група. "Оранжевите" остават непобедени в гостуванията си през този сезон, но това не им стигна за да изравнят "Левски" на първото място в класирането.

Симеон Райков даде преднина на домакините с красиво изпълнение от границата на наказателното поле в 26-ата минута. Футболистите на "Литекс" имаха сериозни претенции към главния съдия Станислав Ставров в 34-ата минута, когато топката се удари в ръката на защитник на "Черно море" след далечен изстрел от фаул. Все пак, гостите стигнаха до изравняване на резултата. Три минути преди края на първото полувреме Бьорн Маарс Йонсен отбеляза след удар с глава от близко разстояние.

Заради предстоящия мач в Ловеч срещу "Лудогорец" треньорът на "оранжевите" Лауренциу Регекампф даде почивка на петима от основните си футболисти Данило Асприля, Кристиян Малинов, Петрус Бумал, Арсенио Нунеш и Рафа Перес.

Това е първо равенство при домакинствата на "Черно море" през този сезон. До този момент те имаха 4 победи и 4 загуби, като последните два мача на "Тича" завършиха с поражения: 0:3 от Берое и 1:2 от Ботев (Пловдив).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ