Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Водният проект на Пловдив тръгва отначало

Водният проект на Пловдив тръгва отначало. Сега изграждането му ще бъде в рамките на 100 млн.лв. вместо 142 млн.лв., каквито финансови параметри бяха заложени в предишния проект, спрян преди 2 години. Той бе подготвен още в мандата на предишния кмет Славчо Атанасов, след това бе коригиран, но така и не бе реализиран.

Според градоначалника под тепетата Иван Тотев в забавянето няма нищо фатално, напротив – общината е спестила над 20 млн. лв. невъзвръщаемо ДДС, тъй като тогава още не е била влязла в сила промяната на Закона за водите от 2014 г. “Тази промяна в закона ни позволява да върнем в общинската хазна 15 млн. лв. от ДДС, като част от тази сума ще бъде използвана за съфинансиране от наша страна на водния проект в размер на 9,5 млн. лв. Вече подготвяме апликационната форма и очаквам през март 2016 г. да обявим търгове по водния проект”, обясни Тотев. Той допълни, че Пловдив е една от четирите общини, одобрени от екоминистерството за пилотни водни проекти до 100 млн. лв.

Според проекта ще се подменят канализацията и водопроводната мрежа в район “Северен”, ще бъде изграден северен обходен колектор, към който ще се включи икономическата зона в община “Марица”, и ще се модернизира пречиствателната станция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.