Стартират анкетите за треньор и спортист на годината

Само седмица ще продължи гласуването в традиционните анкети за треньор и спортист на годината. Гласуването вече започна вчера и ще приключи на 7 декември. Класацията за наставник №1 е на в. „Труд“, а за най-добър спортист - на „Нове АД холдинг“.

Десетката на състезателите се оформя от личните мнения на професионалните спортни журналисти, които подават вота си онлайн на специалния сайт www.sportistnagodinata.bg. Гласуващите имат право да номинират атлети от индивидуален спорт, както и самостоятелни състезатели от съответен отбор. Ще се излъчат победители в три категории - „Спортист на годината за 2015”, „Отбор на годината” и „Спортист с увреждания”.

В 32-рата традиционна анкета на „Труд” отново ще участват с колективни мнения спортните отдели на националните медии - телевизии, вестници, радиостанции, агенции и сайтове. Излъчват се тримата най-достойни треньори през годината.

Този път 58-ото издание на “Спортист на годината“, както и гласуването за отбор и спортист с увреждания, ще се осъществи със съдействието на Българската асоциация на спортните журналисти (БАСЖ), която ще помага за прецизиране на гласуването и осигуряване на максимална достоверност и коректност на вота.

Десетката на спортистите и призовата тройка на треньорите ще бъдат обявени на церемония, която се организира от „Нове АД холдинг“ от 1994-та.

През миналата година за спортист № 1 бе избран тенисистът Григор Димитров, а треньорската анкета спечели Ина Ананиева, извела ансамбъла на гимнастичките до световна титла в многобоя.

Досега през 2015-а нито един български спортист не успя да спечели световна титла в олимпийски спорт или дисциплина. Станилия Стаменова стана №1 на планетата в едноместното кану, което ще влезе в програмата на игрите от 2020-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт