Канят националите в Катар

Националите може да направят турне в Азия през март, когато има официални дати от ФИФА за приятелски мачове. Катар и ОАЕ са предложили двубои на България на 25 и 29 март, като вариантът ще бъде обсъден до края на месеца на заседание на Изпълкома на БФС.

Мнението на селекционера Ивайло Петев ще е ключово, след като той отказа отборът да играе контрола в средата на ноември. Офертата от Персийския залив е финансово изкушаваща и би донесла над 100 000 долара.

Интерес за мач с България има и от македонската федерация.

Катар е домакин на Мондиал 2022 и контрола на някой от изникналите нови стадиони в малката страна би била много интересна възможност. Проблем са дългото пътуване и напрегнатата геополитическа ситуация в региона.

Мач през март обаче със сигурност ще има, категорична е позицията на БФС. За него националите ще се готвят вече на почти напълно готовата база в Бояна, където се местят и младежите. Те играят важни европейски квалификации в края на март.

Сигурно е, че в пресявките за Мондиал 2018 ще домакинстваме в София. Обсъжданият вариант със Стара Загора отпада заради изискване на ФИФА за петзвезден хотел (и то от определени вериги) и летище в града, който приема мачовете. Засега само София и евентуално Бургас могат да покрият условието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ