Баща крие хероин за 1 милион лева под главата на бебето си

Хероин за 1 млн. лв., скрит във възглавницата на спящо бебе, е заловен на Капитан Андреево. По случая е арестуван 49-годишният Ерджан Ескиджи, съобщиха близки до разследването. Мъжът пътувал от Турция за Букурещ със съпругата си румънка и отрочето им. Семейството се возило във "Волво". Митничари отклонили леката кола за щателен контрол.

На задната седалка, гушнато в майка си, спяло бебето. Инспекторите настояли да видят възглавницата под главицата му, защото видимо родителите нервничили. Между ватата били напипани съмнителни твърдини. Възглавницата била разрязана и от нея митничарите в присъствие на разследващи извадили 20 пакета хероин с общо тегло 10,748 кг хероин. Возилото и Ескиджи са задържани. Трафикантът съдействал на разследващите. Прокуратурата обаче ще внесе искане в съда за постоянна мярка "задържане под стража" на 49-годишният турчин с румънски паспорт.

"Много рядко родители рискуват да ползват децата си за трафик. Това е един от малкото случаи в последните 20 г.", коментираха ченгета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право