Алексей Петров: Гърмяха ме заради работата ми в ДАНС (обзор)

Зад неуспешния атентат срещу бившата барета и подсъдим по делото за рекет “Октопод” Алексей Петров стои работата му в ДАНС. Този извод направи самият той в спецсъда, позовавайки се на свое частно разследване за покушението.

„Има вероятност случилото се да е свързано с работата ми в институциите. В ДАНС основно, но и на друго място, на което съм работил. Има сериозна информация, полезна за разследването”, допълни Петров, без да дава подробности.

Той бе стрелян с гранатомет в края на октомври край дома му в столичния кв. “Кръстова вада”. След неуспешния атентат Петров обяви гореща линия за сигнали, свързани със стрелбата, като обеща и награда от $100 000 за самоличността на атентаторите.

“Получих данни и за случаи, оставени “във фризера”. Доволен съм, че този инструмент работи”, подчерта Петров.

Вчера делото “Октопод” продължи с разпит на свидетеля Илиян Андронов, сочен за жертва на престъпната банда за рекет и принуда. Той разказа, че бил поставено лице по сделки на основния свидетел срещу „Октопода“ - Георги Цветанов, който загина при катастрофа на 12 ноември. Андронов не потвърди, че банкерът е малтретиран от Петров, както пише в обвинителния акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право