Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Oбявиха свободните места след второто класиране в гимназиите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 юли 2019

Ветроходците на Бургас с мащабна нова база за Никулден

В „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат открити новопостроените яхтени халета. Това ще се случи на празника на Бургас – Никулден. Церемонията по откриването ще се състои на територията на Марина Порт-Бургас в празничния ден.

След като през миналата година на празника на Бургас беше открито първото основно хале за съхранение и обслужване на яхтите, тази година със собствени средства Пристанище Бургас довърши мащабния проект чрез строителството на останалите две. Едното от новите халета е основно, а другото е ремонтно. Общатата застроена площ на двете халета е 420 кв. м. Положителните резултати в товарооборота на държавното дружество през тази година позволиха да се инвестира в горепосочените обекти.

Яхтеният комплекс в Марина Порт Бургас е най-големия по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба – Яхт Клуб Порт Бургас и Яхт Клуб Черноморец. С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при провеждането на национални и международни регати. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас Оптимист, а през следващата 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

Празникът по добрите морски традиции ще бъде свързан с раздаването на риба и рибена чорба за здраве. Посетителите на Зоната за обществен достъп ще могат да посетят и Морска гара – Бургас. В залата за пристигащи те ще могат да видят Макета на Черно море, който бе изработен специално за бургаското пристанище и ще имат възможност да разгледат изложба с фотографии и детски рисунки на децата от „Общински детски комплекс” Бургас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.