Ветроходците на Бургас с мащабна нова база за Никулден

В „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат открити новопостроените яхтени халета. Това ще се случи на празника на Бургас – Никулден. Церемонията по откриването ще се състои на територията на Марина Порт-Бургас в празничния ден.

След като през миналата година на празника на Бургас беше открито първото основно хале за съхранение и обслужване на яхтите, тази година със собствени средства Пристанище Бургас довърши мащабния проект чрез строителството на останалите две. Едното от новите халета е основно, а другото е ремонтно. Общатата застроена площ на двете халета е 420 кв. м. Положителните резултати в товарооборота на държавното дружество през тази година позволиха да се инвестира в горепосочените обекти.

Яхтеният комплекс в Марина Порт Бургас е най-големия по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба – Яхт Клуб Порт Бургас и Яхт Клуб Черноморец. С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при провеждането на национални и международни регати. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас Оптимист, а през следващата 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

Празникът по добрите морски традиции ще бъде свързан с раздаването на риба и рибена чорба за здраве. Посетителите на Зоната за обществен достъп ще могат да посетят и Морска гара – Бургас. В залата за пристигащи те ще могат да видят Макета на Черно море, който бе изработен специално за бургаското пристанище и ще имат възможност да разгледат изложба с фотографии и детски рисунки на децата от „Общински детски комплекс” Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони