Менда Стоянова: Обичам да готвя постно, но това няма общо с бюджета

Обичам да готвя постно, но това няма общо с бюджета. Може би има общо със сланината, която не е постна. Това заяви пред bTV Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента.

"Дефицитът намалява, през 2016 година ще е 2%. Средносрочната прогноза разкрива, че той ще продължи да намалява. Лично аз смятам, че това намаляване трябва да става с по-бързи темпове, защото вече осма година сме на дефицит, а той от своя страна води до дългове и заеми", поясни тя.

"Дългова спирала в България няма да има. Общините трябва да обърнат сериозно внимание върху събирането на местни данъци. Едва след като започнат да се събират по-добре данъците в общините, тогава ще може да се говори за промяна на някой от тях, ако това е необходима", допълни Менда Стоянова.

"Общините харчат повече, отколкото получават. Кметовете трябва да събират данъците си. Тези, които живеят в София трябва да плащат повече, отколкото тези в селата", каза още народният представител. "Трябва да има високи такси за паркирането в столицата, така ще се намали движението в центъра на града", коментира председателят на бюджетната комисия.

"Не обичам да слагам етикети на бюджета. Бюджет 2016 е възможният бюджет, този, който България може да си позволи", продължи депутатката от ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини