Михаил Константинов: До половин година "Ислямска държава" няма да съществува

"В света безопасна държава няма. И България е заплашена от терористите. Ако искаме да ни се чува гласчето, трябва да увеличим военната си мощ". Това каза пред bTV математикът проф. Михаил Константинов по повод конфликта в Близкия Изток и отношенията между Русия и Турция.

"Русия печели на няколко фронта. НАТО са бесни на Турция. Истината е че около 5000 пъти на година Турция нарушава чуждо въздушно пространство. Русия в момента монтира в Близкия Изток супермощния комплекс С-400, който може да сваля всичко във въздуха. И виждате, че няма никаква реакция от НАТО", допълни той.

"Не давам повече от половин година на "Ислямска държава", защото те без финансиране не могат, а Турция вече прекрати покупката на нефт от терористичната организация. Без тези пари, тя не може да съществува", разкри математикът.

"От Русия в момента са по-силни единствено Щатите. Според мен няма да има война", категоричен е Михаил Константинов.

"Европа ще има да плаща още много. Тя плаща за глупостта си. Наводнихме се с една маса хора, от които нямаме нужда. Нашествието може да не е с бойни оръжие, възможно е да се осъществи и по друг начин", заключи професорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини