На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

София – Калотина се строи от догодина

Проектът за магистралата София – Калотина ще бъде променен и по трасето ще се изгради скоростен път, като строителството ще започне с пари от бюджета. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова по БНТ вчера.

По време на пътуването до Китай Павлова и премиерът са обсъдили този пътен участък, за който се оказало, че няма никакъв интерес от китайски фирми, разказа Павлова.

„Сега ми е възложено да видим още веднъж проекта, защото първите 30 километра от него са 4-лентов път и той може да бъде само рехабилитиран. Ще направим проучвания, за да можем да изготвим парцеларен план и отчуждения през 2016 година. И да започнем – ако трябва и с бюджетни средства“, каза Павлова.

Проект за магистрала от София до границата със Сърбия има от няколко години, като първоначално също се предвиждаше скоростен път. Правилата обаче изискват при скоростни пътища на всеки 1 километър да има разширения и паркинги и на практика стойността на съоръжението излизаше почти същата. През 2012 г. се стигна до обявяване на обществена поръчка за изграждане на половината от магистралата. През 2013 г. обаче тя бе спряна от правителството на Пламен Орешарски с мотива, че парите, определени за това по оперативна програма „Транспорт“, са привършили и проектът ще се финансира по бъдещия тогава план „Свързана Европа“. Само че когато планът стана готов, в него липсваше отсечката от София до Калотина.

Междувременно вчера бе обявена обществената поръчка за проектиране и строителство на късия тунел при с. Железница на магистрала „Струма“. Прогнозната му стойност е 250 млн. лв. без ДДС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.