Обесиха четирима екстремисти в Пакистан, в Ирак убиха петима атентатори

В Пакистан в сряда са обесени четирима екстремисти, свързани с клането на талибани в училище в северозападния град Пешавар. Това е първият път, в който някой е осъден за атаката, при която загинаха над 150 души, съобщи АФП.

„Четирима екстремисти, участвали в атаката на училището, бяха обесени тази сутрин в затвора Кохат“, каза служител по сигурността в Пешавар. Екзекуциите бяха потвърдени от официален представител на затвора, който каза, че на бунтовниците била разрешена последна среща със семействата им във вторник вечер.

Междувременно в иракския град Кербала доброволци от шиитската милиция убили петима атентатори-самоубийци, които искали да се взривят в тълпа от шиитски поклонници, предаде иракската телевизия Al Sumaria, като се позова на източник в силите за сигурност.

„Тази сутрин, бойци от движението „Хизбула“ повече от час участваха в престрелка с петима атентатори-самоубийци, които планирали да обиколят поклонниците, които се отправят към Кербала, и да ги унищожат“, разказал източникът. Нито един поклонник не е пострадал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят