Апаши обират селски банки

Крадци задигат големи суми пари от баби и дядовци по селата. В домовете на част от старите хора в малките селища има повече средства отколкото в местните пощи и магазини, заявиха полицаи. Във вторник - на 1 декември, 75 годишната баба Еленка К. от село Долна бяла речка подала сигнал в Районното управление на МВР във Вършец, че от дома й през лятото са откраднати 4550 лева. Според старицата кражбата била станала още през юни или юли месец, но тя не смеела досега да съобщи за загубата си, за да не притесни близките си.

Пенсионерката кътала в полиетиленов калъф парите си, спестявани години наред от пенсии и заплати, но апашите ги отнесли за миг. По случая е образувано досъдебно производство. Преди два дни обирджии отмъкнаха 2500 лева и от възрастен мъж в село Долно Церовене. Крадците срязали мрежата на прозорец, влезли в лятната кухня на 70 годишния Найден П. и прибрали парите му, крити за черни дни.

"Възрастните хора нямат доверие на банки и пазят парите под възглавници и дюшеци,а апашите се възползват от това! Преди големи празници, каквито се задават, престъпниците винаги се активизарат", коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони