Георги Първанов: АБВ няма да играе ролята на пето колело в тази четворна коалиция

Не смятаме да играем ролята на пето колело в тази четворна коалиция. Това каза лидерът на АБВ по време на извънредна пресконференция в парламента във връзка с приемането на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2016 г., съобщи „Фокус“.

Георги Първанов заяви, че ще има решение на Националния съвет във връзка с оставането им в коалицията.

„Министър Калфин под пресата на десните формации и на лявопопулистките формации провежда една политика, която даде своите добри резултати“, заяви Първанов. По думите му явно някой е против тези работещи решения. „Това са неща, които ни карат да се замислим за нашето бъдеще в коалицията.

Не смятаме да играем ролята на пето колело в тази четворна коалиция“, коментира той.

Георги Първанов заяви, че подкрепата до сега за държавния бюджет и приемането му на първо четене трябва да се тълкува като един стремеж да се запази стабилността на управлението.

„В обстановка на липса на сериозен диалог ние усещаме едно високомерие от страна на партията мандатоносител“, коментира Първанов. „Имам усещането, че силният резултат на ГЕРБ на местните избори им е повишил самочувствието прекалено“, каза още той. Първанов бе категоричен, че не липсата на диалог, а липсата на политики е ключовата бележка на АБВ по отношение на държавния бюджет.

Той коментира, че предложенията на някои други парламентарни групи се приемат, независимо от това, че те не се вписват в управленските програми, които са приети. „Правят се коледни подаръци на някои партии, а в същото време разумните, работещите предложения на АБВ се игнорират“, коментира Георги Първанов.

Лидерът на АБВ бе категоричен, че парламентарната група не е направила популистки предложения и визира проблемите, свързани с демографската политика, с безработицата, проблемите с хората с увреждания. „Ние нямаме национална политика, която да задържи младите хора. За сметка на това се дават едни пари в посоки, които са трудно обосновани“, коментира още Георги Първанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини