Нова технология ще охранява дома чрез безжичния интернет

Канадската фирма Cognitive Systems създаде технология за следене на безжични сигнали, която може да бъде използвана за охрана на дома и офиса, съобщи Ройтерс.

Технологията Amera регистрира малките промени в wifi сигналите, дължащи се на движенията във физическото пространство.

Amera може да покаже как домашното животно обикаля из къщата, някой от роднините е станал да хапне посреднощ или крадец, който влиза през прозореца, уточнява PC Magazine.

"Това, което изграждаме, е практически камера за радиочестотните сигнали. Опитваме се да разберем какво значат тези сигнали", казва основателят на Cognitive Systems Тадж Манку.

"Работим върху устройство за сигурност в дома, бизнеса и предприятията. То прави няколко неща, като едно от тях е да регистрира движенията. Така че ще може да покаже движението, като го локализира чрез изкривяванията на безжичното поле", обяснява Манку пред уебсайта TechCrunch.

Фирмата се ползва с подкрепата на фонда за инвестиции на Майк Лазаридис Quantum Valley, който помага на научни открития да се появят на пазара.

Лазаридис е най-известен с основаването на компанията, която по-късно се превърна в BlackBerry, и с развитието на едноименния смартфон. По-късно той я напусна, за да се отдаде на собствения си бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии