Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тирговият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 юли 2019

Румен Петков: Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на местните избори

От днес електронното таксуване в градския транспорт на Русе вече е факт

От днес започна таксуването с електронни карти в превозните средства на масовия обществен градски транспорт в Русе.

Билетите за еднократно пътуване на хартиен носител с баркод се издават от водача на превозното средство от фискален принтер и важат за едно пътуване без прекачване.

Електронните карти и билетите, издадени от водача се маркират чрез доближаването им до валидатора, а при успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят „Картата е таксувана успешно“.
При електронна карта, доближена до валидатора се извежда наличната стойност в картата и възможността за електронен билет, който може да бъде закупен. Пътникът избира една от възможностите чрез натискане на съответното поле върху сензорния дисплей. Картата се доближава отново за извършване на таксуването. При успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят „Картата е таксувана успешно“. При неуспешно таксуване се чува трикратен звуков сигнал и се извежда съобщение в червен цвят „Картата не беше таксувана“.
Издадените до момента абонаментни карти, които не са с изтекъл срок, продължават да важат.

Контролът в превозните средства се извършва от служебни лица – контрольори, със специални устройства, които проверяват дали в картата има зареден валиден период/стойност, както и дали картата е била таксувана в превозната средство и дали еднократният хартиен билет с баркод е валиден.

Превозните документи са: билети за еднократно пътуване на хартиен носител без прекачване; билети за еднократно пътуване с или без прекачване на електронен носител; билети за таксуване на личен багаж на хартиен носител; билети за таксуване на личен багаж на електронен носител; предплатени периоди (абонаментни карти), заредени в електронна карта; билети за таксуване на нередовен пътник на хартиен носител.

Електронното таксуване се реализира по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата и модернизиране на обществения градски транспорт.

Тази публикация е създадена в рамките на проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, в изпълнение на договор BG161PO001/1.5-03/2011/005 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Русе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.