Редят изложба във ВТУ за 550 г. от създаването на Казахското ханство

Посланикът на Република Казахстан Темиртай Избастин ще открие на 4 декември във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" изложба посветена на 550-та годишнина от създаване на Казахското ханство и на културата на страната.

След това е предвидена работна среща на ректора проф. д-р Христо Бонджолов и Съвета на настоятелите с Темиртай Избастин, на която ще бъдат обсъдени бъдещите партньорски взаимоотношения и съвместни инициативи.

Великотърновският университет си сътрудничи много успешно с два университета от Република Казахстан. "В партньорски взаимоотношения сме с Казахски университет за международни отношения и световни езици "Абилайхан", Алмати и Казахски национален педагогически университет "Абай", Алмати", обясняват от великотърновския ВУЗ.

Сътрудничеството обхваща обмен на студенти и преподаватели в областта на чуждоезиковото обучение, превода, педагогическите науки, международните отношения, мениджмънта и международните комуникации, както и съвместно участие в международни научни прояви и проекти. Групи студенти от тези университети осъществяват редовно краткосрочно обучение във Великотърновския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони