Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Редят изложба във ВТУ за 550 г. от създаването на Казахското ханство

Посланикът на Република Казахстан Темиртай Избастин ще открие на 4 декември във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ изложба посветена на 550-та годишнина от създаване на Казахското ханство и на културата на страната.

След това е предвидена работна среща на ректора проф. д-р Христо Бонджолов и Съвета на настоятелите с Темиртай Избастин, на която ще бъдат обсъдени бъдещите партньорски взаимоотношения и съвместни инициативи.

Великотърновският университет си сътрудничи много успешно с два университета от Република Казахстан. „В партньорски взаимоотношения сме с Казахски университет за международни отношения и световни езици „Абилайхан“, Алмати и Казахски национален педагогически университет „Абай“, Алмати“, обясняват от великотърновския ВУЗ.

Сътрудничеството обхваща обмен на студенти и преподаватели в областта на чуждоезиковото обучение, превода, педагогическите науки, международните отношения, мениджмънта и международните комуникации, както и съвместно участие в международни научни прояви и проекти. Групи студенти от тези университети осъществяват редовно краткосрочно обучение във Великотърновския университет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.