Отвориха още едно трасе на Дунав мост заради ПОС-терминалите

Няма хаос на Дунав мост с въведеното плащане на пътни такси и винетки чрез ПОС-терминали от 1 декември т.г. "50 товарни автомобила на час са заплащали пътните си такси през първите 30 часа., До тази сутрин са обработени 1529 товарни превозни средства, от които 925 на изход. Този обем е близък до обичайния транспортен поток", съобщиха от митница Русе.

Тираджии недоволстват, че не са забелязали указателните табели или пък че устройствата не приемат банковите им карти. Някои плащат налозите чрез колеги, за да продължат оттатък Дунава. Обслужването на 1 товарен автомобил се бави до десетина минути и предизвиква километрична опашка. Митничари препоръчват на нередовните шофьори да използват други ГКПП.

За да преминават по-бързо камионите, е отворено допълнително трасе и документите се обработват на три гишета. Някои шофьории, които разполагат с карти, са затруднени да ги използват и това забавя работата, уточниха от митницата. През целия месец ноември разплащането е можело да става в брой и чрез ПОС-терминали. От 1 декември т.г. обслужването на "Пътни такси и разрешителни режими" за преминавашите ТИР-ове се осъществява само чрез ПОС-терминали.

Новата система ще елиминира и възможността за незаконни практики при заплащането на пътни и винетни такси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони