Валери Симеонов обвини АБВ в популизъм

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обвини АБВ, че предложенията за корекции в националния бюджет са предимно популистки, съобщи "Дарик".

„По отношение на това, което сега научавам за АБВ, те са си отделна партия, имат тяхно право да променят своето отношение или да продължават подкрепата. Но за мен техните предложения, които не бяха приети, бяха популистки, защото така, както всеки предлага и иска от бюджета, нека да бъде така добър да предложи как да се увеличи приходната част", заяви Симеонов.

„Всички са много добри при разпределянето, особено БСП и производните на столетницата, като АБВ. По принцип тези псевдо леви партии обичат да разпределят готови пари. Нека първо дадат предложения как да се увеличи бюджетът и тогава да имат претенции към разпределението. Аз бих им препоръчал да подкрепят нашето предложение за намаляване на партийната субсидия наполовина. Това ще осигури минимум 16 милиона, останалите 4 милиона ще ги подкрепим. Но няма да го направят, нали" , допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини