Владимир Писанчев: Дела като „Червеи” се отразяват деструктивно

Дела като тези се отразяват деструктивно. Това каза пред журналисти бившият директор на ДАНС Владимир Писанчев,след разпита му по делото „Червей” в Софийски градски съд, предаде "Фокус".

На въпрос как се отразява на системата разговори като този между Владимира Янева и Румяна Ченалова, той коментари, че никой не знае как е направен записът. "Не зная, две жени седят и си говорят", така определи изтеклия запис между двете съдийки, където бяха замесени и имената на премиера и главния прокурор. Владимир Писанчев е на мнение, че записите могат да са манипулирани и трябва да се установи дали са действителни. Бившият шеф на ДАНС посочи, че не е слушал никога разговорите между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова, които се достъпни в интернет пространството, а самият е чел за случая.

Той поясни, че смята, че "Червеи" и изтеклите разговори със съдия Владимира Янева са "парчета от един и същи пъзел". "Всички виждаме, че става въпрос за противостояние, но хората, които го обслужват, нямат чисти и достойни доводи, за да издържат на това противостояние", заяви той.

"Това е деструктивно. Някой се опитва деструктулизира службите, да дестабилизира институциите. Този остров на спокойствието може да бъде разрушен", предупреди той. Владимир Писанчев също сподели мнението на Цветлин Йовчев, че това да се подслушвали протестиращи е лъжа. "Аз не знам какво точно са обвиненията, но нямат нищо общо с протестиращи. Нека да изчакаме как ще завърши", коментира той делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини