Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова е сред 28-те най-влиятелни европейци

Едно от най-четените издания в Брюксел POLITICO определи българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова като един от 28-те най-влиятелни европейци. Според медията това са хора, които променят, трансформират и задвижват ЕС, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В класацията Ева Паунова е в компанията на унгарския премиер Виктор Орбан, баварския премиер Хорст Зеехофер, вицепредседателя на ЕК и еврокомисар за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, еврокомисаря по правото на конкуренцията Маргрет Вестагер, лидера на Испанската либерална партия Сиудаданос и други.

Личностите в класацията са подбрани по различни критерии. Основният - това са хора, получили влиянието си не поради висотата на поста си, а заради каузите и идеите, които отстояват. Характерно за тях е, че имат силата изконно да променят сферите, в които са активни. В материала на POLITICO Ева Паунова е описана като изгряващата звезда на Европейската народна партия от България. Изданието пише, че в Европейския парламент тя е ангажирана с теми като възможностите, които дигитализацията и предприемачеството предоставят на ЕС, ключовата роля на образованието и единството на Европа.

POLITICO е международна медия за политически новини и анализи със седалище във Вашингтон и е един от лидерите в САЩ. От април 2015 г. медията присъства на европейския пазар ежедневно онлайн и със седмичен вестник, разпространяван в Брюксел, Берлин, Париж, Лондон, Франкфурт и Люксембург. Само преди седмица Паунова бе избрана и за една от 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа според класация на в. “Файненшъл таймс”. Вестникът събра хора, които със своя кураж и идеи променят света и подобряват живота на хората чрез иновации, политика и предприемачество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят