На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Плевнелиев: Живеем в трудни времена – на изпитание са поставени нашите ценности

Живеем в трудни времена – на изпитание са поставени нашите ценности и начин на живот. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев по време на церемонията по връчването на Годишните награди „Доброволческа инициатива“ за 2015 година, съобщи „Фокус”.

Той благодари на доброволците. „За мен е чест да бъда с българските доброволци, хората които дават надежда за една по добра и хуманна България“, заяви той. Държавният глава им благодари, че вдъхновяват хората и им показват смисъла да си гражданин и да си добър българин.

„Живеем в трудни времена, на изпитание са поставени нашите ценности и начин на живот. И когато е трудно и тежко няма да се предадем и ще продължим напред. Ние няма да загърбим културата на съпричастност и традиционната за българите хуманност“, каза Плевнелив.

Според него тази култура е градена векове и тя ни прави хора и българи. „Няма да загърбим желанието всеки човек да подаде ръка на човек в нужда“, допълни той и коментира, че няма да загърбим вековните европейски ценности и мъдрости градени през годините.

„Гордеем се с културата и държавността, която идва от Европа и с активните граждански общества“, обясни той. „Гордеем се с примера за съпричастност, култура и свободи. Тази култура на съпричастност и в основата на доброволчеството тя ни прави свободни личности, хора и общество. Тя ни сплотява и ни прави силни като граждани и общество, което има кауза и мисия“, допълни Плевнелиев.

Президентът каза, че всяка благородна инициатива си заслужава и че всяко добро дело ни обединява. „Гордея се, че българските доброволци давате пример. Ние заедно ще посочим, че България е горд член на Европа, която няма да изневери на ценностите“, заяви Плевнелиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.