Американското посолството у нас се обърка: Зукърбърг е внук на български имигрант

В съобщение в официалната си Фейсбук страница американското посолство у нас обяви Марк Зукърбърг за внук на български имигрант. Съобщението бе придружено с писмо на Зукърбърг до новородената си дъщеричка Макс, в което създателят на Фейсбук обявява, че ще даде за благотворителност 99% от стойността на акциите на социалната мрежа, пише offnews.bg.

С обявяването на "българските корени" на Зукърбърг американското посолство стана поредната жертва на обикалящата от доста време "новина", че създателят на Фейсбук е наш човек.

Марк Зукърбърг никога не е казвал, че е с български корени, но въпреки това фалшивата новина за това стигна и до македонските медии като Плус Инфо и Локално.МК.

До края на живота си Марк Цукенбърг планира да дали 45 милиарда долара за добри дела. Обявявайки раждането на дъщеря си макс, един от създателите на Фейсбук, който е внук на български имигрант в САЩ и жена му Присила Чан казаха, че ще дарят 99% от дяловете си във Фейсбук за добри дела", бяха написали от американското посолство.
Грешката им бързо бе поправена, като от посолството изтриха поста във Фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл