Затворник брани Брендо от Испания

Затворник с присъда за наркотрафик в Испания вчера се дистанцира за втори път от сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо пред Софийския апелативен съд.

Там Банев, бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев отговарят по обвинение за пране на 21,8 млн. лв. от търговия с дрога в Западна Европа. Според прокуратурата бос на бандата бил Брендо.

Чрез видеовръзка от Барселона затворникът Ивайло Хаселбърт заяви, че не познава никой от подсъдимите. Когато му бе припомнено, че през 2004 г. на швейцарската граница е вписан като пасажер в автомобил, в който пътувал и Брендо, Хаселбърт каза: “Не помня и не съм бил в Швейцария”. Той беше разпитван и миналата година по това дело. Обвинението твърди, че Банев и роднините му прали наркопарите от бандата Хаселбърт.

По това дело Банев беше осъден на първа инстанция на 7 г. и половина затвор, а близките му получиха условни присъди. След това Софийският апелативен съд ги оправда, но върховните съдии върнаха папките на втората инстанция заради процесуални грешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право