Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Затворник брани Брендо от Испания

Затворник с присъда за наркотрафик в Испания вчера се дистанцира за втори път от сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо пред Софийския апелативен съд.

Там Банев, бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев отговарят по обвинение за пране на 21,8 млн. лв. от търговия с дрога в Западна Европа. Според прокуратурата бос на бандата бил Брендо.

Чрез видеовръзка от Барселона затворникът Ивайло Хаселбърт заяви, че не познава никой от подсъдимите. Когато му бе припомнено, че през 2004 г. на швейцарската граница е вписан като пасажер в автомобил, в който пътувал и Брендо, Хаселбърт каза: “Не помня и не съм бил в Швейцария”. Той беше разпитван и миналата година по това дело. Обвинението твърди, че Банев и роднините му прали наркопарите от бандата Хаселбърт.

По това дело Банев беше осъден на първа инстанция на 7 г. и половина затвор, а близките му получиха условни присъди. След това Софийският апелативен съд ги оправда, но върховните съдии върнаха папките на втората инстанция заради процесуални грешки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.