"Лудогорец" се разходи до Коматево за 3 точки

Шампионът "Лудогорец" се разходи до пловдивския квартал "Коматево" за третата си поредна победа в "А" група и най-лесно спечелените от "орлите" 3 точки срещу "Ботев" (Пд) от 6 гостувания в града под тепетата.

Възроденият след завръщането на старши треньора Георги Дерменджиев зелено-бял тим спечели с 1:0 с 9-ия гол за сезона на румънския нападател Клаудио Кешеру, който сам си направи страхотен подарък за своя 29-и рожден ден с победно попадение с глава в 29-ата минута. Кешеру бе изпуснат от защитата на "канарчетата" в момент, в който персоналният му пазач Пламен Николов получаваше медицинска помощ край тъчлинията и това се оказа фатално за домакините.

За 90 минути те се отчетоха с 2 ялови удара на Мариян Огнянов (10, 67) и нескопосан опит на юношата Серкан Юсеин да прати топката в родното си село Браниполе.

След почивката гостите започнаха да пестят силите си за сблъсъка в Ловеч с "Литекс" и не сътвориха нищо смислено. "Ботев" изглеждаше твърде респектиран от съперника, което призна и треньорът им Николай Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ