Махат трошките от Смолян до Нова година с глоби и паяк

Община Смолян започва да вдига стари трошки, изоставени по улицитеа. От управата бяха дали двуседмичен срок всеки да си прибере излезлите от употреба автомобили изоставени по улици и паркинги. След като срокът изтече на 1 декември, от общината тръгва комисия, в състава на която ще има и полицаи, която да описва "гробниците" и да съставя предупредителни протоколи.

"Даваме им срок с протоколи, тоест започваме с добро, но ако не вземат мерки, ще се съставят актове", заяви кметът на Смолян Николай Мелемов. За първо нарушение актовете ще са от 150 до 500 лв. Управата планира да вдига трошките с паяк, ако не са потърсени половин месец от собствениците им и да ги складира на общинско място. Ако не си ги потърсят в рамките на 14 дни ги ще ги предаваме за вторични суровини или ще ги продаваме, защото те стават общинско имущество, уточни зам. кметът на Смолян Марин Захариев.

Общината започва акцията преди зимния сезон заради вечните проблеми при снегопочистването покрай изоставените на произвола ръждасяли коли по стръмните улици на родопския град. Плановете ни са до Нова година да изчистим града, заяви Мелемов. От управата сформират нова структура на инспекторат, която да следи постоянно и да глобява както за изоставени автомобили, така и за складирани дърва за огрев по тротоари и улици. "Има много изоставени автомобили в града и селата, както и нелегални цели автокъщи направени по паркинги и улици, всичко това пречи на снегопочистване, сметосъбиране и преминаване. Хората се оплакват, през зимата създават и опасност и ще вземем мерки заедно с общината да има ред в това", заяви и шефът на ОД на МВР- Смолян Николай Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони