Спецпрокуратурата поема случая с хакерската атака срещу НАП По думите на адвоката на Кристиян Бойков не е ясна причината за отвеждането на търговския директор на фирмата

Търговският директор на фирмата на Кристиян Бойков е задържан за 24 часа

Крадци отмъкнаха охранителна камера в София

Тръмп обсъжда възможни санкции срещу Турция заради С-400

Борис Джонсън встъпва официално в длъжност премиер на Великобритания

Транспортна стачка блокира Италия днес

Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в изборните процеси в САЩ, санкциите са недостатъчни

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области в страната

Бившият собственик на „Кремиковци“ и ЦСКА Прамод Митал е задържан в Босна за престъпна дейност

Комисията по отбрана в НС разглежда президентското вето върху сделката за F-16

Световни лидери поздравиха Борис Джонсън

Парламентът обсъжда ветото на президента върху промените в Изборния кодекс

Малък самолет се разби в Мексико, загинаха четирима души

Иран няма да допусне нарушаване на корабоплаването в Ормузкия пролив

Земетресение от 2,7 по Рихтер разлюля Своге

Увеличиха прага за получаване на семейни помощи от 300 лв. на 400 лв.

Депутатите увеличиха прага за получаване на семейни помощи за отглеждане на деца от 350 лв. на 400 лв. от 1 юли 2016 г. Това стана при гласуването на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2016 г., съобщи „Фокус“ .

Според приетите текстове средномесечният доход на семейството по Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е: 350 лв. от 1 януари и 400 лв. от 1 юли. Депутатите гласуваха и размерите на месечните помощи за отглеждане на дете за 2016 г. да е, както следва: за семейство с едно дете – 37 лв.; за семейство с две деца – 85 лв.; за семейство с три деца – 130 лв., а за четири деца – 140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв. Депутатите решиха още, размерът на месечната помощ за отглеждане на близнаци да е в размер на 75 лв. Размерът на месечната помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане ще е 100 лв. Без промяна остава и размерът на еднократната помощ при раждане на дете – за първо дете – 250 лв.; за второ– 600 лв., а за трето дете – 300 лв. Сумата, която ще получат семействата за раждане на четвърто дете е 200 лв. Народният представител от ПГ на ПФ Димитър Байрактаров заяви, че ако не се запази старият праг от 350 лв. доходен критерий за получаване на семейна помощ за отглеждане на дете, 100 хил. деца ще бъдат лишени от семейни помощи. „Не е нужно да ощетяваме сто хиляди деца. Другият вариант е техните родители да преминат в сивата икономика, за да могат да получават тези пари“. Светлана Ангелова обясни, че напротив с мярката се разширява кръгът от семействата, които получават помощи за деца, а не се ограничава.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.