Министър Горанов: Оптимист съм за икономиката, предстои ни стабилна година

Оптимист съм за икономиката – сигналите са положителни за последното тримесечие на годината – фискалното изпълнение ще бъде много по-добро от заложеното в актуализацията. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов.

Министър Горанов коментира, че ни предстои една стабилна и предвидима година, с изключение на геополитическите фактори на нестабилност, които са извън процесите вътре в България.

„Надявам се да запазим добрите темпове на растеж, които за другата година са още по-добре очертани“, коментира Горанов.

Той каза още, че е оптимист, че след фалита на КТБ мениджърите и акционерите на търговските банки, които оперират в България, са си прочели урока.

„Виждаме, че банките реализират доста добри финансови резултати. Нямам притеснение за оценката на активите. Длъжни сме, обаче, да предвидим механизъм за реакция, ако се наложи. Надявам се също, че максималният размер на дълга, предвиден за другата година, няма да бъде достигнат“, каза още министър Горанов.

По отношение бюджета на службите министър Горанов заяви: „В ДАНС има намаление заради структурна промяна, свързана с изваждането на ГДБОП от нея. Благодарение на всички служби събираемостта е много по-висока през 2015 г., т.е. те показват по-добра работа и координация. Не съм съгласен, че повече пари означават по-добра работа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика