Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Няма да вдигат заплатата на кмета на Сливен, съветниците – с по 426 лева

Основната заплата на сливенския кмет Стефан Радев /ГЕРБ/ няма да бъде увеличавана и остава 1 661 лв. – съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/.

Възнаграждението на градоначалника не е променяно от втория мандат на бившия кмет Йордан Лечков /2007-2011г./. То не бе увеличено и при предходния градоначалник от БСП Кольо Милев. Категорията, в която попада община Сливен, определя граници на кметската заплата между 1700 и 2500 лева. Но и сегашният кмет нямало да се възползва от законовата възможност да работи срещу повече пари.

За сметка на това близо три пъти падат заплатите на новите общински съветници. Групата на ГЕРБ вече внесе предложение, според което таванът на месечните им възнаграждения ще е 426 лева и то при условие, че местните депутати са участвали във всички заседания на общинския съвет и на комисиите.

„Може да има не едно, а две заседания на общинския съвет и 15 заседания на комисии, но този таван няма да бъде надхвърлян“ – обясни председателят Митев. За първи път към общинския съвет ще бъде сформирана и една нова комисия – за развитие на населените места, за да се обърне по-голямо внимание на проблемите в 44-те села и градчето Кермен, които са на територията на общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.