Камион блъсна трактор при теглене

Товарен автомобил "КАМАЗ" блъсна трактор, който му помагал да запалили и го теглил. Нелепата катастрофа станала в шуменското село Ивански към 18 ч. във вторник и можела да не стигне до полицията, но при удара трактористът уплашен скочил и се ранил лошо. На мястото в базата на бивша мандра пристигнал автопатрулен екип за изясняване на ситуацията.

Оказало се, че зад волана на камиона е бил неправоспособният Атанас В./45г./ от същото село. Тракторът "Булгар" го теглел с твърда връзка. След като запалил товарният автомобил, водачът му не успял да го овладее, премазал връзката и помел трактора. Изплашеният тракторист Стефчо А./49г./ скочил и при падането получил фрактура на лява раменна ключица, установили в шуменската болница.

Водачите са тествани за алкохол, наличие не е установено, съобщават от полицията. На Атанас обаче, е съставен акт за три нарушения - че управлява с изтекла шофьорска книжка, че е седнал зад волана на автомобил без регистрационни табели и без застраховка Гражданска отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини